Sastojci:

1 l pilećeg temeljca,

1 vezica šparoga,

pola šolje smrznutog graška,

1 kašika maslinovog ulja,

pola luka,

pola kašike maslaca,

1 šolja polirane riže,

poal šolje parmezana,

1 šolja Arboro riže,

so,

svježe mljeveni biber.

Priprema:
1. Šparoge skuhati na pari 3 do 5 minuta. U većoj i dubljoj tavi otopiti maslac sa maslinovim uljem. Dodati luk i dinstati dok omekša, oko 3 minute. Zatim dodati arboro rižu i miješajući kuhati dok ne postane staklasta.
2. Dodati kutljaču vrućeg temeljca i nastaviti miješati. Ponovo dodati kutljaču temeljca i postupak ponavljati dok riža ne bude kuhana.
3. Umiješati šparoge i grašak, ponovo dodati temeljac i kuhati dok povrće omekša. Na kraju umiješati parmezan te začiniti solju i biberom pa odmah servirati.