Rižoto sa piletinom

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 kg pilećeg mesa (komadi veličine zalogaja),

500 g riže,

1 luk (sitno nasjeckan),

malo crvene paprike,

kašika koncentrata od paradajza,

peršun (sitno nasjeckan) – za posipati,

so,

biber,

maslinovo ili obično ulje.

Priprema:

1. Na malo ulja podinstajte luk i dodajte komade pilećeg mesa te miješajući dinstajte i okrećite meso sa svih strana.

2. Zalijte sa 1 dl vode, posolite, pobiberite, dodajte malo crvene paprike i koncentrat paradajza. Kada voda ukuha, postepeno dodajite po malo vode.

3. Rižu skuhajte u posebnom loncu i dodajte je pilećem umaku. Kuhati oko 15 minuta na laganoj temperaturi uz često miješanje. U gotov rižoto može se dodati parmezan.

4. Poslužite uz salatu po želji.

 

Preporučujemo