Sastojci:
1 l pilećeg temeljca,
1 vezica šparoga,
pola šolje smrznutog graška,
1 kašika maslinovog ulja,
pola luka,
pola kašike maslaca,
1 šolja riže,
pola šolje parmezana,
1 šolja Arborio riže,
so, biber.
Priprema:
- Šparoge kuhati na pari 3 do 5 minuta. U većoj i dubljoj tavi otopiti maslac sa maslinovim uljem. Dodati luk i dinstati dok omekša, oko 3 minute. Zatim dodati arborio rižu i miješajući kuhati dok ne postane staklasta, otprilike još oko 3 minute.
- Dodati kutljaču vrućeg temeljca i nastaviti miješati dok se tekućina upije. Ponovno dodati kutljaču temeljca i postupak ponavljati dok riža ne bude kuhana al dente.
- Umiješati šparoge i grašak, ponovno dodati temeljac i kuhati dok povrće omekša. Na kraju umiješati parmezan te začiniti solju i biberom pa odmah servirati.