Sastojci: tanke kore, 250 g sira, 2 jaja, 50 ml ulja, 50 ml mlijeka, 1 kašičicu praška za pecivo, 1 bjelance, 6 krugova smrznutog špinata, 2 pune kašike ajvara, 200 g suhog mesa, 100 g maslina.
Priprema:
1. Sir izdrobiti i dodati jaja i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Dodati mlijeko i ulje, pa sve sjediniti. Podjeliti smjesu na 4 dijela.
2. Prvu koru premazati uljem, pa preko nje dodati drugu i nju premazati sa prvim dijelom sira i posuti isječenim maslinama. Saviti ivice i uviti u rolat. Ostaviti sa strane. Opet raširiti koru jednu premazati uljem, pa prekriti drugom i nju premazati drugim dijelom sira, pa prekriti suhim mesom.
3. Na dno ubaciti prethodnu rolnicu, pa je uviti zajedno u rolat. Ostaviti sa strane.
4. Treći dio – ponavljate postupak, s tim što preko sira mažete ajvar, ubacujete savijeni rolat i njega savijate s dijelom od ajvara u rolnicu.
5. U četvrti dio sira ubacujete špinat, izmješate pa premazujete koru dodajete rolat i uvijate sve zajedno. Sječete rolat na manje rolatiće oštrim nožem i slažete u pleh koji je obložen pek papirom.
6. Premažete rolatiće bjelancetom i uljem i pećete oko 50 minuta na 200 stepeni Celzija.