Sastojci za tijesto:

5 jaja,

5 kašika brašna,

4 kašike ajvara,

1 kesica praška za pecivo,

180 g kisele pavlake.

Za fil:

400 g feta sira,

180 g kisele pavlake,

3 čehna bijelog luka.

Priprema:

  1. Priprema tijesta: Umutiti čvrsti snijeg od 5 bjelanaca.
  2. Pomiješati 5 žumanaca sa 5 kašika brašna, kesicom praška za pecivo, čašom (180 g) kisele pavlake, 4 kašike ajvara pa posoliti.
  3. U tijesto pažljivo umiješati snijeg od bjelanaca.
  4. Tijesto staviti u podmazan i pobrašnjen pleh.
  5. Ispeći u zagrijanoj rerni.
  6. Pečeno tijesto staviti na čistu krpu i uviti rolat.
  7. Priprema fila: Izmiješati 400 g fete sa 3 isjeckana čehna bijelog luka i 180 g kisele pavlake.
  8. Prohlađen rolat filovati i ponovo uviti rolat.