Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Rolat s ajvarom za ručak

po Vasa kuharica 16/11/2021
1
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: tanke kore, 250 g sira, 2 jaja, 50 ml ulja, 50 ml mlijeka, 1 kašičicu praška za pecivo, 1 bjelance, 6 krugova smrznutog špinata, 2 pune kašike ajvara, 200 g suhog mesa, 100 g maslina.

Priprema:

1. Sir izdrobiti i dodati jaja i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Dodati mlijeko i ulje, pa sve sjediniti. Podjeliti smjesu na 4 dijela.
2. Prvu koru premazati uljem, pa preko nje dodati drugu i nju premazati sa prvim dijelom sira i posuti isječenim maslinama. Saviti ivice i uviti u rolat. Ostaviti sa strane. Opet raširiti koru jednu premazati uljem, pa prekriti drugom i nju premazati drugim dijelom sira, pa prekriti suhim mesom.
3. Na dno ubaciti prethodnu rolnicu, pa je uviti zajedno u rolat. Ostaviti sa strane.
4. Treći dio – ponavljate postupak, s tim što preko sira mažete ajvar, ubacujete savijeni rolat i njega savijate s dijelom od ajvara u rolnicu.
5. U četvrti dio sira ubacujete špinat, izmješate pa premazujete koru dodajete rolat i uvijate sve zajedno. Sječete rolat na manje rolatiće oštrim nožem i slažete u pleh koji je obložen pek papirom.
6. Premažete rolatiće bjelancetom i uljem i pećete oko 50 minuta na 200 stepeni Celzija.

Jajakoremesoulje

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh