Sastojci za koru: 3 jaja, kašičica kakaa, 3 kašike oraha, 2 kašike brašna, 3 kašike šećera.
Za fil: 250 g šećera, 1 žumance, 2 šoljice jake skuhane kafe, 250 g margarina.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na najjače. Umutite tri bjelanca s tri kašike šećera. Dodajte polako jedno po jedno žumace i kakao. Posebno pomiješajte tri kašike oraha i dvije kašike brašna pa i to dodajte u jaja. Lagano pomiješajte, sipajte u podmazan pleh i pecite kratko na najjačoj temperaturi, a potom smanjite na 250 stepeni.
2. Umutite jedno žumance sa šećerom. Dodajte dvije šoljice kafe i to skuhajte na pari. Kad se fil prohladi dodajte pjenasto umućen margarin.
3. Ispečenu koru za rolat stavite u vlažnu krpu, nafilujte je polovinom kreme, urolajte, pa rolat premažite drugom polovinom fila. Možete ga posuti zrncima kafe ili mljevenom kafom.