Sastojci za tamni dio:
500 gr mljevenog keksa,
250 gr sećera u prahu,
100 gr naribane čokolade za kuhanje,
0,5 dcl ruma,
2 dcl toplog mlijeka,
kakaa po potrebi.
Fil:
250 gr margarina,
100 gr sećera u prahu,
200 gr kokosa.
Priprema:
1. Mljeveni keks, sećer u prahu, naribanu čokoladu, rum i kakao pomiješajte i polako dodajte toplo mlijeko. Mlijeko dodajte malo po malo jer smjesa ne smije biti ni premekana ni pretvrda.
2. Omekšani margarin i 100 gr sećera u prahu viljuškom dobro ujednačite, zatim dodajte 200 gr kokosa, isto dobro ujednačite.
3. Plastičnu kesu od 3 kg razrežite tako da dobijete oblik prakvougaone knjige pa je pospite sećerom u prahu. Od tamnog dijela napravite kobasicu, stavite na sredinu kese i razvaljate. Zatim pomoću kašike i tupog noža lagano nanesite fil. Kesu odlijepite i zarolajte rolat.
4. Presijecite ga na dva – tri dijela pa umotajte u foliju i stavite u frižider da se ohladi.