Sastojci za tamni dio:

500 gr mljevenog keksa,

250 gr sećera u prahu,

100 gr naribane čokolade za kuhanje,

0,5 dcl ruma,

2 dcl toplog mlijeka,

kakaa po potrebi.

Fil:

250 gr margarina,

100 gr sećera u prahu,

200 gr kokosa.

Priprema:
1. Mljeveni keks, sećer u prahu, naribanu čokoladu, rum i kakao pomiješajte i polako dodajte toplo mlijeko. Mlijeko dodajte malo po malo jer smjesa ne smije biti ni premekana ni pretvrda.
2. Omekšani margarin i 100 gr sećera u prahu viljuškom dobro ujednačite, zatim dodajte 200 gr kokosa, isto dobro ujednačite.
3. Plastičnu kesu od 3 kg razrežite tako da dobijete oblik prakvougaone knjige pa je pospite sećerom u prahu. Od tamnog dijela napravite kobasicu, stavite na sredinu kese i razvaljate. Zatim pomoću kašike i tupog noža lagano nanesite fil. Kesu odlijepite i zarolajte rolat.
4. Presijecite ga na dva – tri dijela pa umotajte u foliju i stavite u frižider da se ohladi.