Sastojci za koru: 1/2 l mlijeka, 80 g putera, 80 g brašna, 1/2 kg špinata, 5 jaja.
Za fil: 2 čaše kisele pavlake, 1/2 kg mladog sira uz dodatak krem sira, 100 g pureće šunke. Za ukrašavanje: Krem sir.
Priprema:
1. Oprani špinat sitno isjeckati, posoliti i nakon pola sata dobro ocijediti.
2. Skuhati mlijeko, puter i malo soli, postepeno dodavati brašno i brzo miješati da ne zagori.
3. Masu potpuno ohladiti, pa u nju dodati špinat i pet žumanaca, jedno po jedno. Dobro ih izmiksati. Na kraju dodajte snijeg od pet bjelanaca i sve lagano miješajte kašikom.
4. Smjesu izliti na papir kojim ste obložili pleh i peći pola sata na 150 stepeni.
5. Pečenu koru odmah urolajte zajedno s papirom, pa kad se ohladi, razmotajte je i filujte kiselom pavlakom i umućenim mladim sirom u koji ste dodali i šunku.
6. Ponovo sve urolajte i premažite krem sirom.