Sastojci:
4 goveđe šnicle (svaka oko 180 g),
glavica luka,
mrkva,
pola prase,
150 g celera,
jedna veća banana,
2 kisela krastavca,
4 kriške salame,
2 kašike senfa,
kašika paradajz sosa,
2 kašike ulja,
150 ml crvenog vina,
400 ml goveđe supe,
list lovora,
pola kašičice bibera,
2 kašike kiselog vrhnja,
2 kašike sjeckanog peršuna,
so.
Priprema:
- Luk, mrkvu, prasu i celer očistiti i isjeći na krupnije komade.
- Meso oprati, osušiti, posoliti i pobiberiti. Bananu oguliti, prepoloviti i isjeći uzdužno i poprečno. Kisele krastavce ocijediti i izrezati po dužini na tanke kriške.
- Svaku šniclu premazati senfom, staviti krišku salame, komad banane i nekoliko kolutova krastavca.
- Duže krajeve mesa preklopiti prema unutra, urolati i sa kraće strane pričvrstiti čačkalicom ili štapićem. Meso ispržiti u tavi na vrelom ulju oko pet minuta, izvaditi i ostaviti sa strane.
- U masnoći u kojoj se peklo meso prodinstati povrće, sipati paradajz, vino, goveđu supu, dodati rolovano meso, poklopiti i dinstati na srednjoj temperaturi.
- Poslije 30 minuta izvaditi i ukloniti čačkalice, a povrće u sosu dobro ispasirati, posoliti, pobiberiti i još malo kuhati.
- Prije serviranja meso prepoloviti, preliti sosom, dodati kiselo vrhnje i ukrasiti peršunom.