Ručak iz rerne gotov za 25 minuta: Pekarski đuveč

po Vaša Kuharica

Sastojci:

6 krompira,

250 g mljevenog mesa,

1,5 šolja riže,

glavica luka,

mrkva,

suhi začin,

biber,

konzerva sjeckanog paradajza,

kašika paradajz pirea.

Priprema:

  1. U šerpi izdinstati isječenu mrkvu, dodati meso, biber, začin. Kad je meso prodinstano dodati sjeckani paradajz i paradajz-pire.
  2. Oguliti krompir i isjeći ga na kriške.
  3. U vatrostalnu posudu poredati red krompira, preko staviti očišćenu rižu i posoliti. Preko riže dodati izdinstano meso s lukom i mrkvom, a zatim odozgo poredati ponovo krompir.
  4. Preliti sve vodom tako da voda prekrije krompir.
  5. Odozgo prekriti folijom i staviti u rernu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.

Preporučujemo