Ručak: Palenta s 4 vrste sira

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g palente,

100 g feta sira,

100 g pavlake,

100 g mladog sira,

200 g edamera,

100 g dimljenog sira,

1 l vode,

so,

50 g maslaca.

Priprema:

1. U ključalu posoljenu vodu polagano sipajte palentu uz stalno miješanje drvenom kašikom i kuhajte oko 20 minuta. Polagano dodajte pavlaku i mladi sir u palentu koju ste prebacili na laganu vatru. Sve skupa kuhajte još 10-ak minuta uz neprestano miješanje.

2. Gotovu palentu stavite u okrugle kalupe, koje ste prethodno premazali maslacem. Palentu stavite u zagrijanu rernu na180 stepeni oko 10 minuta do blage promjene boje.

3. Gotovu palentu izvadite iz kalupa pa je pospite ribanim dimljenim sirom i ribanim edamerom te na svaki komad dodajte i komad feta sira.

Preporučujemo