Sastojci:
3 bataka s karabatkom,
50 – 100 ml ulja,
1 kašika začina,
1/2 kašičice soli,
2 kašika brašna,
200 g šampinjona.
Priprema:
- U širu šerpu ili dublju tavu poslagati batake, dodati začin i ulje pa preliti vodom i ostaviti na srednjoj vatri da se kuha.
- Okrenuti poslije nekog vremena. Kada je voda isparila na ulju koje je preostalo malo zapečete meso. Dok se meso zapeče, isjeckate šampinjone na listiće.
- Kada je meso malo porumenilo dodati šampinjone pa nalijete vode da u tavi ili šerpi bude 2 cm vode.
- Ostavite šampinjone 10 minuta da se tako krčkaju s mesom. Zatim razmutite so, brašno i čašu vode. Sklonite s vatre i istresete razmućenu smjesu. Izmiješaje da se sjedini masa s brašnom sa sokom od šampinjona i pečenja.
- Vratite na laganu vatru da krčka još 10 minuta. Sos treba da je gustine jogurta, znači ne pregust.
Savjet: Poslužite toplo uz grašak pire, rižu ili nešto po vašoj želji.