Samo vas 40 minuta dijeli od izvrsne, sočne piletine. Limunov sok ovom jelu daje neodoljivu notu svježine, a zaista ga je jednostavno pripremiti. Predlažemo da ga poslužite uz rižu, kuhano povrće ili miješanu salatu.
Sastojci:
4 komada pilećih prsa
1 jaje
3 kašike limunovog soka
30 g brašna
prstohvat bijelog luka u prahu
malo mljevene crvene paprike
50 g maslaca
100 ml vruće vode
Priprema:
- Najprije sjedinite jedno jaje sa kašikom limunovog soka.
- U drugoj zdjelici pomiješajte brašno, bijeli luk i crvenu papriku.
- Prsa umočite u jaje i limun, a zatim u brašno.
- Rastopite maslac na tavici i pecite prsa nekoliko minuta sa svake strane.
- Ulijte vodu i preostale dvije kašike limunovog soka, poklopite i pustite da se krčka još otprilike 20 minuta.