Okusi koje volimo: Piletina s limunom

po Vasa Kuharica

Samo vas 40 minuta dijeli od izvrsne, sočne piletine. Limunov sok ovom jelu daje neodoljivu notu svježine, a zaista ga je jednostavno pripremiti. Predlažemo da ga poslužite uz rižu, kuhano povrće ili miješanu salatu.

Sastojci:

4 komada pilećih prsa

1 jaje

3 kašike limunovog soka

30 g brašna

prstohvat bijelog luka u prahu

malo mljevene crvene paprike

50 g maslaca

100 ml vruće vode

Priprema:

  1. Najprije sjedinite jedno jaje sa kašikom limunovog soka.
  2. U drugoj zdjelici pomiješajte brašno, bijeli luk i crvenu papriku.
  3. Prsa umočite u jaje i limun, a zatim u brašno.
  4. Rastopite maslac na tavici i pecite prsa nekoliko minuta sa svake strane.
  5. Ulijte vodu i preostale dvije kašike limunovog soka, poklopite i pustite da se krčka još otprilike 20 minuta.

Preporučujemo