Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Salata od škampi za svaki dan

po Vasa kuharica 11/09/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

200 g očišćenih repova od škampi,

250 g jabuka,

100 g korijena celera,

limun,

150 g krastavaca,

pola veze peršuna.

Za sos:

2 dl kisele pavlake,

100 g majoneze,

so,

biber.

Priprema:

1. Očišćene repove škampi kuhajte 15 minuta u ključaloj vodi. Ocijedite i ostavite da se ohlade. Ogulite jabuke i celer, isjeckajte ih na štapiće i prelijte limunovim sokom.

2. Pola količine krastavaca ogulite i isijecite na kockice, a ostatak neoguljen – na kolutiće.

3. Ohlađene repove škampa spojite sa pripremljenim povrćem. U drugoj posudi pomiješajte sve sastojke predviđene za sos i dobro sjedinite, pa sipajte preko mješavine škampa i povrća.

4. Dobijenu masu podijelite u četiri zdjele, ukrasite sjeckanim peršunom i do serviranja čuvajte u frižideru.

pavlakaPeršunŠkampe

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh