Salata od škampi za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

200 g očišćenih repova od škampi,

250 g jabuka,

100 g korijena celera,

limun,

150 g krastavaca,

pola veze peršuna.

Za sos:

2 dl kisele pavlake,

100 g majoneze,

so,

biber.

Priprema:

1. Očišćene repove škampi kuhajte 15 minuta u ključaloj vodi. Ocijedite i ostavite da se ohlade. Ogulite jabuke i celer, isjeckajte ih na štapiće i prelijte limunovim sokom.

2. Pola količine krastavaca ogulite i isijecite na kockice, a ostatak neoguljen – na kolutiće.

3. Ohlađene repove škampa spojite sa pripremljenim povrćem. U drugoj posudi pomiješajte sve sastojke predviđene za sos i dobro sjedinite, pa sipajte preko mješavine škampa i povrća.

4. Dobijenu masu podijelite u četiri zdjele, ukrasite sjeckanim peršunom i do serviranja čuvajte u frižideru.

Preporučujemo