Sastojci:
glavica salate,
4 male kukuruzne tortilje,
2 zrela avokada,
3 pune kašike nemasnog jogurta,
malo korijandera.
Za posluženje:
2 limete,
1 list zelene salate,
pola krastavca,
1 svježa crvena čili paprika,
1 šaka zrelog mini paradajza.
Priprema:
- Tortilje presaviti, isjeći na trakice debljine 0,5 cm, raširiti ih po plehu i ubaciti u rernu da porumene.
- Tortilje istresti u posudu, salatu iskidati na krupne komade pa ih dodati tortiljama.
- U posebnu posudu staviti većinu listova korijandera, malo soli i bibera, pola očišćenog avokada, jogurt i sok 2 limete pa sve izmiksati štapnim mikserom.
- Kašikom povaditi preostale komade avokada iz kore i dodati ih salati.
- Krastavac isjeći i dodati salati, sitno isjeckati pola čili-paprike pa time posuti salatu. Preliti je prelivom, posuti listićima korijandera, nasjeckanim čili-paprikama i prepolovljenim paradajzom.
- Poslužiti preliveno jogurtom.