Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Salata s tunom i kus-kusom

po Vasa kuharica 30/04/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

 

250 g kus-kusa,

100 ml maslinovog ulja,

2-3 kašike aceta balsamica,

2 celera,

240 g leblebije iz konzerve,

2 jaja,

300 g odrezaka svježe tune,

200 g većih cherry paradajza,

1 kašičica kapara,

so, suhi začin, crni biber,

paprika začin,

1 luk,

svježi vlasac,

limeta.

 

Priprema:

 

  1. Kus-kus prelijte sa500 ml posoljene kipuće vode, promiješajte i ostavite pet minuta.

Ohlađeni kus-kus stavite u zdjelu, začinite sa 4 kašike maslinovog ulja i acetom balsamicom. Dodajte narezan celer i ocijeđenu leblebiju.

 

  1. Jaja tvrdo skuhajte. Tunu narežite na kockice, a paradajz popola. Na tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja pa kratko popecite tunu zajedno s paradajzom. Dodajte kapare, posolite i pospite biberom.

 

  1. Na veći tanjir za posluživanje stavite pripremljeni kus-kus, složite jaje i pospite paprikom. Ukrasite lukom, u sredinu stavite tunu s paradajzom i kaparima. Pospite vlascem, pokapajte svježe iscijeđenim sokom limete i maslinovim uljem.

 

 

 

 

kaparikus-kusleblebijeMaslinovo ulje

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh