Sastojci:

1 kašika ulja,

2-3 srednje mrkve,

1 veliki luk,

500 g mljevene junetine,

2 kašike koncentrata paradajza,

1 šolja smrznutog graška,

0,5 l goveđeg temeljca ili vode,

1 lovorov list,

1 kašičica mljevene paprika,

četvrtina kašičice chillija, 900 g krompira,

2 dl vrhnja za kuhanje,

so,

biber.

Priprema:

1. Luk i mrkvu nasjeckajte pa dinstajte 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte im meso i dinstajte dok ne potsmeđi. Dodajte potom koncentrat paradajza, grašak, začine i vodu pa kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 30 minuta.

2. Od krompira napravite pire i umiješajte u njega vrhnje za kuhanje. Meso prebacite u kalup za pečenje, po njemu razmažite krompir i pecite 20-25 minuta na 180 stepeni.