Sastojci:
800 g junećeg mesa isjeckanog na kocke,
12-16 sitnih glavica crnog luka,
4 dl goveđe supe,
16 šampinjona,
3 kašike brašna,
ulje,
so i biber.
Priprema:
1. U većoj tavi zagrijte 4-5 kašika ulja na srednjoj temperaturi i propržite meso dok ne porumeni (po 2-3 minute sa svake strane).
2. Potom sipajte meso u šerpu, dodajte očišćeni crni luk, pospite brašnom i promiješajte. Prelijte supom, posolite, pobiberite, promiješajte, poklopite i ostavite da se krčka na umjerenoj temperaturi 5-6 sati.
3. Desetak minuta prije kraja kuhanja u tavi propržite očišćene šampinjone isječene na četvrtine i dinstajte sve zajedno još 3-5 minuta. Dinstane šampinjone sipajte u šerpu s mesom, kuhajte još 10 minuta i poslužite uz prilog po želji.