Šampinjoni u palačinkama

po Vaša Kuharica

Sastojci:

8 palačinaka

ulje za pečenje nadjevenih palačinaka

Za nadjev:

500 g šampinjona

100 g kukuruza šećerca

100 g naribanog sira

70 g mladog luka

kašika nasjeckanog peršuna

2 kašike začina

30 g maslaca

Za umak:

30 g maslaca

400 g svježeg paradajza

kašika začina

3 kašike ljutog kečapa
250 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Na 2-3 kašike maslaca popecite narezani mladi luk.

Dodajte šampinjone narezena na listiće i začin. Dinstajte dok tekućina ne ispari pa posudu maknite s vatre.

U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršun.

Na maslacu prodinstajte paradajz narezan na kockice, dodajte začin i dinstajte još 10-ak minuta.

Umiješajte kečap i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.

Na svaki palačinak stavite 1-2 kašike nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.

Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Prelijte umakom od paradajza i poslužite.

Preporučujemo