Sarma od sojinih ljuskica za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

300 g sojinih ljuskica,

500 g kiselog kupusa,

200 g dimljenog seitana,

50 g riže,

kašika mljevene crvene paprike,

kašika brašna,

1/2 dl ulja,

kašika koncentrata paradajza,

so,

biber,

malo peršuna.
Priprema:
1. Popržite rižu i sojine ljuskice na malo ulja, dodajte nasjeckani peršun i crvenu papriku te sve dobro izmiješajte.
2. Operite listove kiselog kupusa, napunite ih smjesom te savijte i dobro učvrstite krajeve. Dno posude obložite preostalim listovima kupusa i na njih posložite sarme.
3. Između sarmi posložite komadiće dimljenog seitana, a odozgo složite listove kupusa te sve prelijte vodom i kuhajte oko sat na laganoj vatri.
4. Na ulju popržite kašiku brašna, dodajte razrijeđeni koncentrat paradajza, prokuhajte nekoliko minuta i prelijte preko sarmi.

Preporučujemo