Sastojci:
300 g sojinih ljuskica,
500 g kiselog kupusa,
200 g dimljenog seitana,
50 g riže,
kašika mljevene crvene paprike,
kašika brašna,
1/2 dl ulja,
kašika koncentrata paradajza,
so,
biber,
malo peršuna.
Priprema:
1. Popržite rižu i sojine ljuskice na malo ulja, dodajte nasjeckani peršun i crvenu papriku te sve dobro izmiješajte.
2. Operite listove kiselog kupusa, napunite ih smjesom te savijte i dobro učvrstite krajeve. Dno posude obložite preostalim listovima kupusa i na njih posložite sarme.
3. Između sarmi posložite komadiće dimljenog seitana, a odozgo složite listove kupusa te sve prelijte vodom i kuhajte oko sat na laganoj vatri.
4. Na ulju popržite kašiku brašna, dodajte razrijeđeni koncentrat paradajza, prokuhajte nekoliko minuta i prelijte preko sarmi.