Savjet za doručak: Probajte jaja u oblaku

po Vasa kuharica

Doručak bi mogao postati još ukusniji ako šansu date kulinarskom trendu – jajima u oblaku koja, baš kao što im sam naziv govori, podsjećaju na oblak. Ova ukusna, drugačija i, što je najvažnije, fotogenična jaja postala su pravi hit na društvenim mrežama.

Jaja u oblaku pripremaju se tako da se bjelance odvoji od žumanca pa se umuti mikserom dok ne poprimi prozračnu strukturu, poput oblaka. Snijeg od bjelanca žlicom prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i oblikujte ga tako da izgleda poput oblaka.

U sredinu ulijte žumance koje ste ranije odvojili i oblačić je spreman za pečenje. Jaje je gotovo kada bjelance lagano poprimi žućkastu boju pri vrhu. Možete ga jesti samog, a možete ga i poslužiti na tostu. Ako želite oblak jajima dati puniji okus, u smjesu s bjelancem možete dodati parmezan ili vlasac po želji.

Preporučujemo