Kokice iz tave ili iz lonca uvijek su zdravija opcija od kupovnih ili onih iz mikrovalne koje sadrže nezdrave masnoće i aditive. Slasne kokice uz pokoji trik ispecite kod kuće, bez zagorjelih i ispucalih zrna.
Zbog lošeg kvaliteta ili čuvanja kukuruz kokičar može biti glavni krivac za neukusne grickalice. Eksperimentišite sa različitim brendoivima. Tava ili lonac debljeg dna koji ravnomjerno provodi toplinu najbolji jeizbor. Odličan izbor je tava s poklopcem, posebno ako ima rupicu kroz koju izlazi para.
Bez dovoljno ulja nemoguće je napraviti fine i mehke kokice. Ako želite da budu zdravije pecite ih na maslinovom ulju. U posudu srednje veličine dodajte tri kašike ulja.
Ulje mora biti vruće , ali ne smije dimiti. Nakon što se pucketanje prorijedi, počnite brojati do pet. Ako ni jedna kokica ne zapucketa – možete ih izvaditi. Kokice nakon pečenja odmah izvadite iz lonca ili tave i onda ih posolite.