Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Savjeti: Napravite kokice kao one u kinu

po Vasa kuharica 20/03/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Kokice iz tave ili iz lonca uvijek su zdravija opcija od kupovnih ili onih iz mikrovalne koje sadrže nezdrave masnoće i aditive. Slasne kokice uz pokoji trik ispecite kod kuće, bez zagorjelih i ispucalih zrna.

Zbog lošeg kvaliteta ili čuvanja kukuruz kokičar može biti glavni krivac za neukusne grickalice. Eksperimentišite sa različitim brendoivima. Tava ili lonac debljeg dna koji ravnomjerno provodi toplinu najbolji jeizbor. Odličan izbor je tava s poklopcem, posebno ako ima rupicu kroz koju izlazi para.

Bez dovoljno ulja nemoguće je napraviti fine i mehke kokice. Ako želite da budu zdravije pecite ih na maslinovom ulju. U posudu srednje veličine dodajte tri kašike ulja.
Ulje mora biti vruće , ali ne smije dimiti. Nakon što se pucketanje prorijedi, počnite brojati do pet. Ako ni jedna kokica ne zapucketa – možete ih izvaditi. Kokice nakon pečenja odmah izvadite iz lonca ili tave i onda ih posolite.

KokiceMikrovalna

Preporučujemo

Pripremite savršeni snijeg od bjelanjaka

12/12/2022

Kako da vam meso bude sočno

24/10/2022

Ukiseljeno povrće prava je poslastica

10/10/2022

Skuhajte makarone koji se neće zalijepiti

05/10/2022

Mali trikovi za ukusan pire

14/09/2022

Kako kombinirati tjestetninu sa sosevima

22/08/2022

Jednostavna zamjena šećera u poslasticama

16/08/2022

Šoljice napravljene od taloga popijene kafe

05/08/2022

Spasite supu ili čorbu trikom italijanskih kuhara

01/08/2022

Hrana koju treba izbjegavati tokom ljeta

19/07/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh