Savjeti: Pet trikova uz koje će šnicle biti ukusnije

po Vaša Kuharica

Kada meso izvadite iz frižidera, ostavite ga malo na sobnoj temperaturi prije nego što ga počnete pržiti. Začine stavite neposredno prije spremanja. Gotovo meso pustite da odstoji malo prije rezanja

Donosimo nekoliko savjeta kuhara kako treba spremati šnicle:.

  1. Kada meso izvadite iz frižidera, ostavite ga malo na sobnoj temperaturi prije nego što ga počnete pržiti. Ako ga odmah “bacite” na tavu, a želite srednje pečenu šniclu, rizikujete da unutra ostane nepečena.
  2. Začinite meso neposredno prije spremanja, jer ako to uradite satima ranije, može biti suho.
  3. Tokom prženja, ne bodite meso viljuškom da biste ga prevrnuli jer će tako sokovi izaći i šnicla će biti suhlja.
  4. Ne plašite se vreline, nekada je neophodno da zagrijete tavu na visokim temperaturama, naprimjer kad želite dobiti hrskavu koricu na pilećoj šnicli. Također, kada pržite i pečete meso, nemojte prepuniti tavu jer će se tako previše ohladiti i neće biti dovoljno toplote da kruži oko mesa.
  5. Kada je meso gotovo, pustite da odstoji 5-10 minuta prije rezanja jer će se tako sokovi koji su tokom kuhanja “pobjegli” po obodu šnicle, vratiti u centar.

 

Preporučujemo