Savjeti: Tri najčešće greške kod kuhanja paste bolognese

po Vasa kuharica

Ko ne voli jesti špagete s umakom bolognese? To tradicionalno italijansko jelo od tjestenine, mljevenog mesa i rajčice nalazi se u gotovo svačijem kuharskom repertoaru. Ipak, većina amaterskih kuhara radi početničke greške kad ga priprema. To su tri najčešće…

1. Široki rezanci, a ne špageti

Pasta bolognese vjerovatno je najpopularnije italijansko jelo od tjestenine na svijetu. I dok većina svijeta sočan umak od rajčice i mljevenog mesa preljeva preko špageta, u Bologni, otkud potječe recept, svi koriste tagliatelle, odnosno vrstu širokih rezanaca. Na taj način umak bolje upije sastojke i nudi vam posve novo gastronomsko iskustvo.

2. Potop tjestenine

Italijani vjeruju da je tjestenina kraljica jela, a umak tek ukras na njenoj kruni. Drugim riječima, ovo jelo ne biste trebali potopiti litrom umaka, već rezance nježno “razmočiti” rajčicom, mesom i drugim sastojcima.

3.  Kreativne namirnice

Pravi umak bolognese kuha se otprilike sat i po na umjerenoj temperaturi i sadrži tačan popis namirnica. Ne smijete kombinirati sastojke koje imate u frižideru i zvati to tradicionalnom recepturom bolognese.

 

 

Preporučujemo