Piletina u kombinaciji sa pečenom crvenom paprikom je vjerovatno nešto što niste probali. Ako i poslije ovoga to ne učinite, ne znate šta propuštate!
Sastojci:
1 pile
6 crvenih pečenih paprika
2 glavice luka
150 ml pilećeg temeljca
200 ml pavlake
2 čehna bijelog luka
200 g paradajz pelata
1 kašičica crvene paprike
so, biber
2 kašike brašna
Priprema:
- Pile izrezati na komade. Isjeckajte bijeli luk, pa ga pomiješajte s mljevenom slatkom i ljutom paprikom, dodajte so i nekoliko kašika supe, promiješajte i napravite marinadu. Komade piletine prelijte marinadom, dobro utrljajte, pa ostavite u frižideru jedan sat.
- Piletinu propržite sa svih strana, pa je stavite u vatrostalnu posudu. U istoj masnoći izdinstajte luk, dodajte nasjeckane pečene paprike, promiješajte, nalijte supu i pelat, pustite da se krčka dok pola supe ne ispari, pa prelijte preko mesa.
- Dodajte i pavlaku, pa stavite u rernu zagrijanu na 220 stepeni i pecite oko jedan sat. Poslužite uz pire krompir ili rižu.