Savršen ručak: Piletina u sosu od crvenih pečenih paprika

po Vasa Kuharica

Piletina u kombinaciji sa pečenom crvenom paprikom je vjerovatno nešto što niste probali. Ako i poslije ovoga to ne učinite, ne znate šta propuštate!

Sastojci:

1 pile

6 crvenih pečenih paprika

2 glavice luka

150 ml pilećeg temeljca

200 ml pavlake

2 čehna bijelog luka

200 g paradajz pelata

1 kašičica crvene paprike

so, biber

2 kašike brašna

 

Priprema:

  1. Pile izrezati na komade. Isjeckajte bijeli luk, pa ga pomiješajte s mljevenom slatkom i ljutom paprikom, dodajte so i nekoliko kašika supe, promiješajte i napravite marinadu. Komade piletine prelijte marinadom, dobro utrljajte, pa ostavite u frižideru jedan sat.
  2. Piletinu propržite sa svih strana, pa je stavite u vatrostalnu posudu. U istoj masnoći izdinstajte luk, dodajte nasjeckane pečene paprike, promiješajte, nalijte supu i pelat, pustite da se krčka dok pola supe ne ispari, pa prelijte preko mesa.
  3. Dodajte i pavlaku, pa stavite u rernu zagrijanu na 220 stepeni i pecite oko jedan sat. Poslužite uz pire krompir ili rižu.

Preporučujemo