Sastojci:
2 velika jaja,
4 žumanjka,
4 do 6 limuna,
1 1/2 šoljice šećera,
6 kašika maslaca.
Za posluživanje:
1 šoljica vrhnja za šlag,
2 kašike šećera.
Priprema:
1. U zdjeli lagano umutiti jaja i žumanjke i staviti sa strane.
2. U manji lonac naribati koricu limuna i iscijediti limune za jednu šoljicu soka. U tavu dodati sok limuna i šećer te dobro pomiješati koricu.
3. Lonac staviti na laganu vatru i dodati umućena jaja. Kuhati smjesu uz stalno miješanje drvenom kuhačom dok se ne zgusne, 5 do 8 minuta.
4. Ukloniti lonac tavu s vatre i dodati maslac, ne sve odjednom, miješajući dok se maslac ne otopi.
5. Procijediti puding kroz sito u staklenu posudu. Pokriti plastičnom folijom, zatim poklopiti i staviti u hladnjak da se hladi otprilike četiri sata.