Sastojci: 2 velika jaja, 4 žumanjka, 4 do 6 limuna, 1 1/2 šoljice šećera, 6 kašika maslaca. Za posluživanje: 1 šoljica vrhnja za šlag, 2 kašike šećera.
Priprema:
1. U zdjeli lagano umutiti jaja i žumanjke i staviti sa strane.
2. U manji lonac naribati koricu limuna i iscijediti limune za jednu šoljicu soka. U tavu dodati sok limuna i šećer te dobro pomiješati koricu.
3. Lonac staviti na laganu vatru i dodati umućena jaja. Kuhati smjesu uz stalno miješanje drvenom kuhačom dok se ne zgusne, 5 do 8 minuta.
4. Ukloniti lonac tavu s vatre i dodati maslac, ne sve odjednom, miješajući dok se maslac ne otopi.
5. Procijediti puding kroz sito u staklenu posudu. Pokriti plastičnom folijom, zatim poklopiti i staviti u hladnjak da se hladi otprilike četiri sata.