Ako ste već pokušali sve trikove za pljeskavice na roštilju, ali one i dalje nisu dovoljno sočne, možete prepisati od majstora roštilja i poslužiti se hladnim maslacem. Naribajte ga i nježno umiješajte u mesnu smjesu pa oblikujte pljeskavice.
Osim maslaca, dodati možete i topivi sir, koji će, također, pružiti dozu sočnosti.
To učinite tako da oblikujete tanje pljeskavice koje potom spojite tako da između njih smjestite krišku sira. Zatvorite rubove prstima pa ispecite na roštilju. Nemojte pretjerivati s jačinom vatre, trebala bi biti umjerena kako bi se meso ravnomjerno ispeklo.
Za medium rare iskoristite kuhinjski termometar i maknite pljeskavice s roštilja kad unutrašnjost mesa bude na 62,5 stepena. Za medium pljeskavice pecite 3 do 4 minute sa svake strane, a ako želite da budu tek malo roskaste u sredini, pecite ih po 4 minute sa svake strane. Za reš meso bez naznaka crvenkastih tonova pecite po 10 minuta sa svake strane.