Domaći recept za snikers čokoladice. Oduševite sve ovim nadaleko poznatim čoladicama, ali ovaj put u domaćoj izradi.

Sastojci za podlogu:

80 g badema

80 g datula

malo himalajske soli

2 kašike maslaca od kikirikija

40 g pečenih i slanih kikirikija

Za nadjev:

80 grama datula

1 čajna kašičica ekstrakta vanilije

3 kašike vode

Preljev:

80 g tamne čokolade

1 čajna kašičica kokosovog ulja

Priprema:

  1. Datule stavite u toplu vodu na 10-ak minuta, pa im ogulite kožicu i očistite od sjemenki.
  2. U blenderu pomiješajte bademe, datule, so, maslac od kikirikija. Kad dobijete jednoličnu smjesu, ona treba biti čvrsta i kompaktna.
  3. U smjesu dodajte slane, pržene kikirikije i nježno ih umiješajte u smjesu. Smjesu stavite u lim na papir za pečenje i rasporedite da bude jednake debljine.
  4. U blenderu pomiješajte datule i ekstrakt vanilije. Dodajte kašiku po kašiku vode dok smjesa ne postane poput kreme. Smjesu nježno premjestite na podlogu i nožem razmažite po cijeloj površini.
  5. Na laganoj vatri istopite tamnu čokoladu i kokosovo ulje. Kad smjesa omekša, izlijte je na smjesu i nožem za mazanje razmažite po cijeloj površini.
  6. Lim za pečenje sa smjesom stavite u frižider na barem 2 sata. Narežite na kriške željene veličine i uživajte.