Domaći recept za snikers čokoladice. Oduševite sve ovim nadaleko poznatim čoladicama, ali ovaj put u domaćoj izradi.
Sastojci za podlogu:
80 g badema
80 g datula
malo himalajske soli
2 kašike maslaca od kikirikija
40 g pečenih i slanih kikirikija
Za nadjev:
80 grama datula
1 čajna kašičica ekstrakta vanilije
3 kašike vode
Preljev:
80 g tamne čokolade
1 čajna kašičica kokosovog ulja
Priprema:
- Datule stavite u toplu vodu na 10-ak minuta, pa im ogulite kožicu i očistite od sjemenki.
- U blenderu pomiješajte bademe, datule, so, maslac od kikirikija. Kad dobijete jednoličnu smjesu, ona treba biti čvrsta i kompaktna.
- U smjesu dodajte slane, pržene kikirikije i nježno ih umiješajte u smjesu. Smjesu stavite u lim na papir za pečenje i rasporedite da bude jednake debljine.
- U blenderu pomiješajte datule i ekstrakt vanilije. Dodajte kašiku po kašiku vode dok smjesa ne postane poput kreme. Smjesu nježno premjestite na podlogu i nožem razmažite po cijeloj površini.
- Na laganoj vatri istopite tamnu čokoladu i kokosovo ulje. Kad smjesa omekša, izlijte je na smjesu i nožem za mazanje razmažite po cijeloj površini.
- Lim za pečenje sa smjesom stavite u frižider na barem 2 sata. Narežite na kriške željene veličine i uživajte.