Sastojci za palačinke:
150 g brašna,
2 jaja,
2,5 dl mlijeka,
kašičica praška za pecivo,
malo soli,
vezica blitve.
Nadjev:
250 g sira,
100 g kiselog vrhnja,
1 paprika babura,
8 cherry paradajza,
nasjeckani vlasac,
so,
biber,
chilli (po želji),
5 kriški pureće šunke.
Priprema:
1. Blitvu očistiti, oprati i kratko blanširati. Ohladiti pod mlazom hladne vode, jako sitno nasjeckati ili izmiksati u kašu.
2. Izmiješati sve sastojke za palačinke pa umiješati blitvu i ostaviti u frižideru na pola sata.
3. Za to vrijeme napraviti nadjev. Izmiješati sir i vrhnje u kremastu smjesu. Nasjeckati papriku i paradajz, dodati ih u sir i začiniti po želji pa staviti nadjev da se hladi. Nadjev možete napraviti i ranije da se sastojci bolje povežu.
4. Ispeći palačinke i pustiti ih da se ohlade.
5. Kada su se ohladile, namazati nadjev preko pola palačinke, na svaku palačinku staviti jednu krišku pureće šunke tako da ju prerežemo na pola i stavimo vodoravno na nadjev i zarolamo.
6. Kada su rolice gotove, staviti u frižider da se stegnu. Kada su se rolice stegnule, izrezati ih u željene oblike i poslužiti.