Sezona je mladog špinata: Ispecite zeleni quiche

po Vaša Kuharica

Sastojci: 

300 g zamrznutog lisnatog tijesta,

200 g špinata,

200 g svježeg sira,

2 kašike maslinovog ulja,

2 čehna bijelog luka,

2 jaja,

100 g feta sira,

so, biber.

Priprema:

  1. Lisnato tijesto odmrznite. Za to vrijeme napravite nadjev – špinat operite, prodinstajte na maslinovom ulju s bijelim lukom i zalijte s malo vode. Kad malo omekša, maknite s vatre. Ohladite pa nasjeckajte povrće.
  2. Ohlađenom povrću dodajte usitnjen svježi sir. Začinite solju i biberom. Lisnato tijesto razvaljajte i njime obložite okrugli lim za pečenje. Jaja umutite i dodajte nadjevu. Smjesu izlijte po tijestu, pospite razmrvljenim feta sirom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preporučujemo