Sezonske namirnice: Paradajz u glavnoj ulozi

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 glavica luka,

1 kašika ulja,

1 čehno bijelog luka,

1 svježa crvena paprika,

50 g kuhane riže,

200 g krem sira,

4 paradajza.

Priprema:

1. Paradajzu odrežite vrh pa ih pažljivo izdubite. Lagano ih iznutra posolite i okrenite naopačke da se ocijedi tekućina.

2. U međuvremenu napravite nadjev. Luk ogulite i sitno nasjeckajte pa ga popržite na ulju. Uklonite s vatre. Rernu ugrijte na 180 stepeni. Dodajte sitno sjeckanu papriku i meso koje ste izvadili iz paradajza. Potom dodajte krem sir, rižu te začinite soli i biberom.

3. Nadjevom napunite paradajzom, poklopite ih poklopcem, složite na papirom obložen pleh i pecite otprilike 20-ak minuta.

 

Preporučujemo