Sastojci za tijesto:

 

500 g mekanog brašna,

50 g maslaca,

50 g šećera,

prstohvat cimeta,

prstohvat kakaa,

1,5 dl marsala vina,

1 jaje.

 

Za punjenje:

 

1 kg ricotta sira,

300 g šećera,

250 g pistacije,

250 g kandirane narandže,

200 g čokolade nasjeckane na sitne komadiće,

šećer u prahu.

 

Priprema:

 

  1. Priremite tijesto tako da sve sastojke pomiješate i dobro izmiksate. Pustite tijesto da odmara sat vremena.

 

  1. Razvaljajte ga i isijecite na željene obike. Zarolajte oko kalupa za cannole. Ispržite u dosta suncokretovog ulja zagrijanog na 160 stepeni.

 

  1. Za punjenje izmiksajte ricottu i šećer i pustite da ostoji 2 sata. Zatim umiješajte komadiće čokolade.

 

  1. Napunite cannole kremom od ricotte te na vrh stavite kandiranu narandžu i komadiće pistacije. Pospite šećerom i prahu.