Sastojci za tijesto:
500 g mekanog brašna,
50 g maslaca,
50 g šećera,
prstohvat cimeta,
prstohvat kakaa,
1,5 dl marsala vina,
1 jaje.
Za punjenje:
1 kg ricotta sira,
300 g šećera,
250 g pistacije,
250 g kandirane narandže,
200 g čokolade nasjeckane na sitne komadiće,
šećer u prahu.
Priprema:
- Priremite tijesto tako da sve sastojke pomiješate i dobro izmiksate. Pustite tijesto da odmara sat vremena.
- Razvaljajte ga i isijecite na željene obike. Zarolajte oko kalupa za cannole. Ispržite u dosta suncokretovog ulja zagrijanog na 160 stepeni.
- Za punjenje izmiksajte ricottu i šećer i pustite da ostoji 2 sata. Zatim umiješajte komadiće čokolade.
- Napunite cannole kremom od ricotte te na vrh stavite kandiranu narandžu i komadiće pistacije. Pospite šećerom i prahu.