Sastojci:

 

500 g brašna,

500 g domaćeg mladog kravljeg sira,

2 jaja,

100 g kajmaka,

250 ml ulja,

so.

 

Priprema:

 

  1. U posudu usuti brašno i kašiku soli. Zagrijati vodu da bude mlaka pa rukom umijesiti mekano tijesto.

 

  1. Na pobrašnjenoj podlozi tijesto rukom oblikovati u loptu a potom razvaljati malo, pomastiti i ostaviti da stoji do pola sata da omekša.

 

  1. Sir pomiješati s dva jaja te posoliti.

 

  1. Kada tijesto omekša, razvući tanku jufku i mjestimično je posuti uljem. Na jufku, pri kraju, cijelom dužinom nanijeni sir, a zatim preklopiti i zarolati. Nožem isjeći zarolani dio i od njega uvijati manje kolutove koje potom redamo u nauljenu tepsiju.

 

  1. Postupak se ponavlja sve dok ima jufke. Poredane pite u tepsiji malo premazati uljem po površini i staviti u zagrijanu rernu na 180 do 200 stepeni oko pola sata dok ne dobiju zlatnu boju. Kada je pita pečena, izvaditi je iz rerne i preliti kajmakom.