Sastojci:
220 g oraha,
180 g hurmi,
malo soli,
300 g indijskih oraščića,
100 g kokosovog ulja,
140 g meda,
štapić vanilije,
100 ml soka od limuna,
170 g šumskog voća.
Priprema:
- Hurme namočite u vodi dvadesetak minuta pa im skinite kožicu i uklonite košpicu. Hurme, orahe i malo soli usitnite u mikseru. Smjesa je gotova kad od nje možete oblikovati kuglicu koja se ne rasipa.
- Smjesu utisnite u kalup prečnia 24 cm na koji ste prethodno stavili prozirnu foliju.
- Kokosovo ulje i med otopite pa ih, zajedno s ocijeđenim indijskim oraščićima, sjemenkama vanilije i sokom od limuna, izmiksajte u kremu.
- Malo vise od polovice kreme razmažite po podlozi od oraha, a u drugu polovicu dodajte šumsko voće te ponovno sve zajedno izmiksajte kako bi se sve sjedinilo. Kremu od šumskog voća stavite na bijelu kremu.
- Tortu je potrebno držati nekoliko sati u zamrzivaču i izvaditi je 20 minuta prije posluživanja.