Sladoled od limuna i kokosa za ljetne dane

po Vasa kuharica

Sastojci:

pola šolje iscijeđenog soka limuna,

3 kašike naribane korice limuna,

4 kašike kokosovog brašna,

3 šolje zobenog vrhnja,

4 kašike ječmenog slada,

3 kašike mljevenih suncokretovih sjemenki preprženih bez ulja.

Priprema:

1. Izmiješajte zobeno vrhnje, ječmeni slad, limunovu koricu i kokos te stavite da se lagano zagrijava sve dok se sastojci ne pomiješaju.
Maknite s vatre i ostavite smjesu da odstoji oko 10-ak min.
2. Na tavi bez ulja prepržite suncokretove sjemenke i sameljite ih. U smjesu dodajte iscijeđeni sok limuna i sjemenke suncokreta te smjesu rastočite u male plastične posudice (poput onih od jogurta ili manje) te u njih zabodite drvene štapiće i stavite da se zamrzne.

Preporučujemo