Sastojci: 1 jaje, 100 ml mineralne vode, 3 velike kašike bezglutenskog brašna, pola kašičice praška za pecivo, so, timijan, paprika, origano. Za hummus: 230 g slanutka (1 kantica), 2 velike pečene paprike, 5 kašika tekućine pečene paprike iz tegle, maslinovo ulje so, biber, 1 tikvica, 1 rajčica, salata.
Priprema:
1. U zdjeli umutite 1 jaje sa začinima (so, paprika, timijan, origano). Dodajte mu pola mineralne vode i promiješajte. Zatim dodajte brašno, sjedinite i na kraju dolijte ostatak mineralne vode. Sve dobro promiješaj.
2. Pecite palačinke na lagano namašćenoj tavi za palačinke. U međuvremenu, u blender dodajte sve sastojke za slanutak i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Tikvicu narežite na tanke kriške. Tikvice grilajte na malo maslinovog ulja u tavi.
4. Rajčicu i salatu operite, te rajčicu razrežite na tanke kolutiće.
5. Na palačinku namažite hummus, poslažite tikvice, salatu i rajčicu, te ju zarolajte.