Sastojci:

 

3 jaja,

1/2 kašičice soli,

0,5 dl mlijeka,

0,5 dl ulja,

5 kašika brašna,

1/2 praška za pecivo,

5 pečenih paprika,

100 g salame,

2 kuhana jaja,

2 kisela krastavca,

100 g pavlake,

100 g sira,

50 g majoneze.

 

Priprema:

 

  1. Umutiti bjelanca sa prstohvatom soli, pa dodati postepeno žumanca, ulje i mlijeko. Na kraju dodati brašno, ostatak soli i prašak za pecivo, pa sve kašikom sjediniti.

 

  1. Zagrijati rernu na 200 stepeni. U pouljen pleh staviti papir za pečenje. Istresti smjesu, pa po njoj poredati pečene paprike i jelo staviti u rernu da se peče. 20 do 30 minuta.

 

  1. Pečeno jelo izvaditi iz pleha i staviti na mokru salvetu. Prebaciti ivice salvete preko ivica kore. Ostaviti tako da stoji 5 minuta, a potom skinuti salvetu i uviti koru u rolat zajedno sa papirom. Ostaviti da se ohladi.

 

  1. Pomiješati sir, pavlaku i majonezu. Isjeckati krastavce, a kuhana jaja izrendati.

 

  1. Odmotati koru, pa je premazati polovinom smjese od sira, pavlake i majoneze. Preko staviti jaja, pa salamu i ostatak smjese. Po vrhu poredati sjeckane krastavce.

 

  1. Umotati u rolat, pa ga cijelog omotati u suhu salvetu i staviti u frižider sat vremena.

Isjeći na kriške i poslužiti.