Iako se hljeb na roštiljanju obično na rešetku stavlja na kraju, prošvercajte na gril nekoliko šnita i dok čekate meso, složite društvu bruskete uz koje ćete lakše čekati glavno jelo. Bruskete sa šarenim nadjevom od rajčice idealna su ljetna večera, brunch ili međuobrok koji se odlično uklopi na svakom roštiljanju.
Sastojci: 3 rajčice crvene, 7 rajčica žutih, svježi bosiljak, so, biber, maslinovo ulje.
Priprema:
1. Na roštilj stavite nekoliko šnita hljeba i pecite dok ne dobijete zlatne tragove od rešetke.
2. Još topao kruh natrljate bijelim lukom i poprskajte s nekoliko kapi maslinova ulja.
3. Rajčice narežite na sitne kockice i usitnite bosiljak. Sve skupa začinite solju i biberom pa odstranite višak vode.
4. Stavite malo smjese na svaki hljeb i uživajte u toplo-hladnom zalogaju.