Sastojci za koru:
250 g mljevenog keksa,
2 dl soka od narandže,
125 g putera.
Bijeli fil:
450 g krem sira,
200 g biljne pavlake,
150 g šećera u prahu,
1 želatin,
150 ml vode.
Voćni fil:
400 g očišćenih višanja,
4 kašike šećera,
1 vanilin šećer,
1 dl soka od višanja,
1 želatin,
50 ml vode.
Priprema:
1. Istopite puter, prohladite ga pa pomiješajte s mljevenim keksom i sokom od narandže. Masu stavite u kalup veličine 26 cm, poravnajte i stavite u frižider.
2. Umutite pavlaku, dodajte sir i šećer u prahu i još malo mutite. Zatim stavite želatin u vodu i ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon toga želatin zagreijte na šporetu samo da se istopi, ne i da provri, pa ga mikserom kratko umiješajte u bijeli fil.
3. Na podlogu od keksa nanesite bijeli fil i stavite opet u frižider. Višnje prokuhajte nekoliko minuta sa šećerom, vanilin-šećerom i sokom od višanja, pa u prohlađeno voće dodajte rastopljeni želatin koji je pripremljen kao za bijeli fil. Voćni fil stavite preko bijelog fila.
4. Kolač ohladite u frižideru preko noći.