Slasni čizkejk

po Vasa kuharica

Sastojci za koru:

250 g mljevenog keksa,

2 dl soka od narandže,

125 g putera.

Bijeli fil:

450 g krem sira,

200 g biljne pavlake,

150 g šećera u prahu,

1 želatin,

150 ml vode.

Voćni fil:

400 g očišćenih višanja,

4 kašike šećera,

1 vanilin šećer,

1 dl soka od višanja,

1 želatin,

50 ml vode.

Priprema:

1. Istopite puter, prohladite ga pa pomiješajte s mljevenim keksom i sokom od narandže. Masu stavite u kalup veličine 26 cm, poravnajte i stavite u frižider.

2. Umutite pavlaku, dodajte sir i šećer u prahu i još malo mutite. Zatim stavite želatin u vodu i ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon toga želatin zagreijte na šporetu samo da se istopi, ne i da provri, pa ga mikserom kratko umiješajte u bijeli fil.

3. Na podlogu od keksa nanesite bijeli fil i stavite opet u frižider. Višnje prokuhajte nekoliko minuta sa šećerom, vanilin-šećerom i sokom od višanja, pa u prohlađeno voće dodajte rastopljeni želatin koji je pripremljen kao za bijeli fil. Voćni fil stavite preko bijelog fila.

4. Kolač ohladite u frižideru preko noći.

 

Preporučujemo