Slastan hljeb s bijelim lukom uz koji vam ni ne treba glavno jelo

po Vasa Kuharica

Hljeb s bijelim lukom omiljen je prilog jelima od mesa, ribe i povrća. Možete ga jesti s varivom, gulašom ili pečenjem, a Italijani ga obavezno jedu i uz jela od tjestenine – poput mesnih lazanja. Isprobate li ovaj recept, pak, vjerovatno vam neće trebati nikakav drugi dodatak, jer krcka pod zubima i topi se u ustima.

Sastojci:

1 pogača

1 bijeli luk

100 ml maslinovog ulja

svježanj peršuna

so i biber

Priprema:

  1. Narežite na sitno peršun, dodajte mu protisnuti bijeli luk, maslinovo ulje, so i biber.
  2. Razrežite pogaču ili neku drugu vrstu hljeba na pola, pa kistom namažite smjesu.
  3. Na vrući roštilj stavite tako pripremljene pogače i pecite dok ne postane hrskava.

Preporučujemo