Sastojci: Tijesto:
25 dkg brašna,
20 dkg šećera,
4 jaja,
2 kašike kakaa,
1,5 dl ulja,
1,5 dl vode,
1 prašak za pecivo.
Krema:
25 dkg šećera u prahu,
25 dkg margarina,
3 dl mlijeka,
1 puding od vanilije,
1 rebro čokolade.
Priprema:
1. Dvije tepsije obložiti papirom za pečenje i uključiti rernu na 180 stepeni.
2. Miksati biskvit od žumanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
3. Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao, pa izliti u drugu tepsiju.
4. Biskvite peći na 180 stepeni. Za to vrijeme skuhati puding, ohladiti, pa dodati pjenasto umućen maslac sa šećerom u prahu.
5. Pečeno tijesto izrezati na trake i filovati smjesom. Isto tako premazati i stranice kolača te posuti naribanom čokoladom. Trake slagati crne preko žutih.
6. Kolač rezati koso, pa poslužiti.