Sastojci:
4 komada „Ovako“ svježa karabatka
marinada:
1 kašika brašna
1 kašika gustina
1 kašičica cimeta
½ kašičice kima
½ kašičice đumbira u prahu
½ kašičice crvene slatke paprike
½ kašičice crvene ljute paprike
biber
so
250 ml pilećeg temeljca
100 g datula bez košpica
20 g badema
Priprema:
- U zdjelici pomiješajte brašno, cimet, kim, đumbir, ljutu i slatku papriku, so i biber. Dobro izmiješajte, pa začine što bolje utrljajte u meso.
2. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa u njega dodajte začinjeno meso i pržite na jačoj vatri oko 5 minuta sa svake strane.
3. U istu zdjelicu od začina dodajte kašiku gustina, pa ga pomiješajte s pilećim temeljcem i dobro izmiješajte, pa prelijte preko piletine u tavi i smanjite vatru.
4. Datule i bademe usitnite nožem, pa dodajte u piletinu i poklopite. Pustite da se sve krčka oko 10-15 minuta, odnosno dok meso ne bude gotovo. Servirajte toplo uz basmati rižu.