Slatki kupus bez mesa

po Vaša Kuharica

Sastojci:

2-3 kašike ulja,

glavica luka (ili struk prase),

mrkva,

manja glavica kupusa,

paprika,

paradajz,

listić lovora,

so, biber,

1/2 kašičice mljevene paprike,

1/2 kašičice začina,

2 čehna bijelog luka,

2-3 struka peršuna.

Priprema:

  1. Kupus očistiti, izrezati na 4 dijela, odstraniti korijen, pa isjeći na manje komade. Luk i mrkvu sitno isjeckati, pa propržiti na ulju. Dodati kupus, lovor, posoliti i dinstati dodajući povremeno vodu.
  2. Poslije desetak minuta, dodati papriku isjeckanu na kockice. Nastaviti s dinstanjem dok kupus ne omekša (probati zadebljanja na listovima), pa dodati biber, začin i mljevenu papriku. Paradajz isjeckati i dodati u jelo. Promiješati i još malo poklopljeno prokuhati.
  3. Na kraju isjeckati u jelo bijeli luk i peršun.

Preporučujemo