Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Slatki recepti: Izvrnuta torta sa breskvama

po Senan Dervisevic 28/09/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Potrebno je:

Za rolat: 

7 jaja, 

5 kašika šećera, 

7 kašika brašna, 

3 kašike ulja, 

3 kašike džema

Krema: 

3 pudinga od vanile, 

750 ml mlijeka, 

2 kašike šećera,

1 vanilin šećer, 

200 gr maslaca ili margarina, 

500 gr zrelih bresaka

Ukrašavanje: 

200 gr šlaga, 

breskve

Priprema:

Umutiti jaja pa dodati navedene sastojke i ispeći u četvrtastom plehu veličine 39×35 cm ili približne veličine. U pleh staviti pek papir. Peći na 200 stepeni C oko 10-15 min. Pečen biskvit izvrnuti na veću kuhinjsku krpu pa ga uviti u rolat da se ohladi. Ohlađen rolat namazati džemom pa ponovo uviti.

U mlijeko staviti šećer i vanilin šećer, pa kad provri dodati puding, skuvati ga pa dobro, ohladiti i u njega kad se ohladi dodati umućen maslac ili margarin.

Breskve oljuštiti i presjeći na pola. Ohlađen biskvit isjeći na tanje rolate.
 Okruglu dublju šerpu obložiti folijom pa ređati rolate sa strane i po dnu. 

Preko njega staviti 1/3 kreme zatim polovine breskvi, pa opet krema, zatim rolati i ostatkom kreme.
 Staviti to u frižider oko sat vremena pa ga prevrnuti na poslužavnik, skloniti foliju i ukrasiti šlagom i kriškama breskvi.

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh