Potrebno je:
Za rolat:
7 jaja,
5 kašika šećera,
7 kašika brašna,
3 kašike ulja,
3 kašike džema
Krema:
3 pudinga od vanile,
750 ml mlijeka,
2 kašike šećera,
1 vanilin šećer,
200 gr maslaca ili margarina,
500 gr zrelih bresaka
Ukrašavanje:
200 gr šlaga,
breskve
Priprema:
Umutiti jaja pa dodati navedene sastojke i ispeći u četvrtastom plehu veličine 39×35 cm ili približne veličine. U pleh staviti pek papir. Peći na 200 stepeni C oko 10-15 min. Pečen biskvit izvrnuti na veću kuhinjsku krpu pa ga uviti u rolat da se ohladi. Ohlađen rolat namazati džemom pa ponovo uviti.
U mlijeko staviti šećer i vanilin šećer, pa kad provri dodati puding, skuvati ga pa dobro, ohladiti i u njega kad se ohladi dodati umućen maslac ili margarin.
Breskve oljuštiti i presjeći na pola. Ohlađen biskvit isjeći na tanje rolate.
Okruglu dublju šerpu obložiti folijom pa ređati rolate sa strane i po dnu.
Preko njega staviti 1/3 kreme zatim polovine breskvi, pa opet krema, zatim rolati i ostatkom kreme.
Staviti to u frižider oko sat vremena pa ga prevrnuti na poslužavnik, skloniti foliju i ukrasiti šlagom i kriškama breskvi.