Složenac od kozjeg sira i špinata

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

2 maslinovog ulja,

8 jaja,

1 šolja mlijeka,

0.50 dl parmezana,

1 mala kašika soli,

pola male kašike bibera,

200 g integralnog hljeba,

300 g mladog špinata,

1 luk,

pola male kašike svježeg timijana,

pola šolje kozjeg sira.

 

Priprema:

 

  1. Posudu za pečenje (20x20cm) premazati maslinovim uljem. U zdjeli razmutiti jaja, dodati mlijeko, parmezan i po četvrtinu kašičice soli i bibera. Ubaciti kockice hljeba i promiješati da se hljeb obloži smjesom pa sve prebaciti u posudu za pečenje i ostaviti sa strane.

 

  1. Rernu zagrijati na 200 stepeni. U većoj tavi zagrijati dvije kašike maslinovog ulja i dinstati špinat, luk, timijan s preostalom količinom soli i bibera, dok luk počne poprimati smeđu boju.

 

  1. Dinstano povrće dodati smjesi u posudu za pečenje, na kraju posipati kozjim sirom i peći oko 25 minuta.

 

  1. Nakon pečenja ostaviti 5 minuta da odstoji pa servirati.

 

Preporučujemo