Sastojci:
250 g svježeg lososa,
4 kašike putera,
1 mali crveni luk,
4 stabljike celera,
1 mala crvena paprika,
1/2 žute paprike,
1 kašika kapara,
1 šolja prezle,
1/2 šolje majoneze,
2 kašike senfa,
2 velika jaja.
Priprema:
1. Losos ispecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15-ak minuta. Izdvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
2. U tavi otopite 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja.
3. Popržite sitno sjeckani luk, celer i paprike. Dodajte kapare, posolite, pobiberite i pustite da se dinsta 20-ak minuta. Ostavite da se ohladi.
4. Izmrvite ohlađeni losos, dodajte prezlu, majonezu, senf i jaja. Dodajte smjesu od povrća i dobro promiješajte.
5. Ostavite u frižideru da se hladi oko pola sata.
6. Rukama oblikujte 10 šniclica i popržite ih na 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja dok ne dobiju zlatnu boju.