Sastojci: 250 g svježeg lososa, 4 kašike putera, 1 mali crveni luk, 4 stabljike celera, 1 mala crvena paprika, 1/2 žute paprike, 1 kašika kapara, 1 šolja prezle, 1/2 šolje majoneze, 2 kašike senfa, 2 jaja.

Priprema:  
1. Losos ispecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15-ak minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.  

2. U tavi otopite 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja.

3. Propržite sitno sjeckani luk, celer i paprike. Dodajte kapare, posolite, pobiberite i pustite da se dinsta 20-ak minuta. Ostavite da se ohladi.

4. Izmrvite ohlađeni losos, dodajte prezlu, majonezu, senf i jaja. Dodajte smjesu od povrća i dobro promiješajte.

5. Ostavite u frižideru da se hladi oko pola sata.

6. Rukama oblikujte 10 šnicli i pržite ih na 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja dok ne dobiju zlatnu boju.