Šnicle u paradajz sosu

po Senan Dervisevic

Sastojci: 500 g junećih šnicli, 1 kašika senfa, pola kašičica bijelog luka u prahu, 1 kašičica mljevenog bibera, 1 paradajz, 300 ml paradajz sosa, 200 ml neutralne pavlake za kuhanje, osmina kašičice narendanog muškatnog oraščića, so, ulje.  

 

Priprema:

1. Juneće šnicle pripremite dan ranije. Izlupajte ih i utraljajte uljem sa svih strana. Dodajte bijeli luk u prahu, biber i senf, potom ih stavite u zdjelu i zatvoriti plastičnom providnom folijom. Ostaviti u frižider da odstoji preko noći.

2. Pripremite dublju veću tavu za prženje, zagrijte ulje i pecite šnicle po dvije minute s obje strane, zatim smanjite temperaturu i prelijte ih paradajz sosom i neutalnom pavakom.

3. Dodajte sjeckani paradajz. Ostavite sve da se krčka dok meso savim ne omekša. Pred kraj posolite po ukusu.